logo
Wyniki wyszukiwania zamknij

Płatki owsiane i kasza jaglana z dynią i rodzynkami

grupa: przekąski
Smaczny i pożywny pomysł na ciepłe śniadanko dla dziecka, również świetnie sprawdzi się jako śniadanie dla osób mających problemy z żołądkiem. Dodatkowym atutem przepisu jest to, że przygotowany został wg zasady Pięciu Przemian. Danie tak smaczne, że może być podawane także jako deser.
Ikonki
 
 Płatki owsiane i kasza jaglana z dynią i rodzynkami
 
Składniki:
  • 2,5 szklanki wody (WODA)
  • 3/4 szklanki płatków owsianych zwykłych nie błyskawicznych wymieszanych pół na pół z kaszą jaglaną (ZIEMIA)
  • kawałek dyni (ZIEMIA)
  • płaska łyżeczka świeżo zmielonego siemienia lnianego (ZIEMIA)
  • 2 łyżki suszonych rodzynek (ZIEMIA)
  • szczypta cynamonu (METAL)
 
Przygotowanie:
W garnku, w którym będziesz gotować owsiankę, wsyp płatki z kaszą i wypłucz pod bieżącą wodą. Zalej zimną wodą, wrzuć pokrojoną dynię, rodzynki i siemię lniane. O - Zagotuj. M - po chwili dodaj cynamon. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 min.
 
Smacznego!
 

 
Dominika Adamczyk – mama 5letniego Antosia i prawie 2-letniej Toli, uwielbia gotować, prowadzi Akademię Zdrowego Odżywiania TAO ZDROWIA, organizuje warsztaty zdrowego gotowania dla dorosłych i dzieci wg Pięciu Przemian oraz warsztaty i porady indywidualne w domu klienta. Opracowuje menu przedszkolne dla dzieci. Prowadzi firmę cateringową ZDROWE DZIECIAKI ze zdrowym jedzeniem dla przedszkoli, żłobków i szkół.
www.taozdrowia.pl, tel. 0-602 35 36 13
 
 
 
Opublikuj na:
  

Polecamy bardzo ciekawe artykuly z Bloga o zdrowej zywnosci - Nazdrowie.biopunkt.pl. Autorzy dokladnie opisali ponizsze produkty:


Zachecamy równiez do odwiedzenia stron: