logo
Wyniki wyszukiwania zamknij

Jabłka pieczone nadziewane śliwkami i żurawiną

grupa: desery
Wspaniały pomysł na zdrowy ciepły deser wg Pięciu Przemian a zarazem słodki i przyjemny sposób na poprawę trawienia.
 Ikonki
 
pieczone jabłka
 
Składniki:
  • 4 duże jabłka (ZIEMIA)
  • dwie garści suszonych śliwek (ZIEMIA)
  • łyżka suszonych żurawin (DRZEWO)
  • szczypta soli (WODA)
  • cynamon ( METAL)
 
Przygotowanie:
Wypłucz suszone owoce w niedużym rondelku. Zalej wodą, dodaj szczyptę soli i gotuj pod przykryciem.
Gotuj, ciągle mieszając aż owoce rozpadną się na niezbyt gęstą masę.
Dokładnie umyj jabłka. Odetnij górną ich część, wydrąż pestki, wypełnij nadzieniem i posyp odrobiną cynamonu. Przykryj odciętą częścią i piecz w nagrzanym piekarniku ok. 30 min.
 
Smacznego!
 

 
Dominika Adamczyk – mama 5letniego Antosia i prawie 2-letniej Toli, uwielbia gotować, prowadzi Akademię Zdrowego Odżywiania TAO ZDROWIA, organizuje warsztaty zdrowego gotowania dla dorosłych i dzieci wg Pięciu Przemian oraz warsztaty i porady indywidualne w domu klienta. Opracowuje menu przedszkolne dla dzieci. Prowadzi firmę cateringową ZDROWE DZIECIAKI ze zdrowym jedzeniem dla przedszkoli, żłobków i szkół.
www.taozdrowia.pl, tel. 0-602 35 36 13
 
 
Opublikuj na: