logo
Wyniki wyszukiwania zamknij

Polenta z powidłami

grupa: przekąski
Delikatna kaszka kukurydziana świetnie smakuje na słodko, na przykład z powidłami śliwkowo-gruszkowymi, posypana płatkami migdałowymi. Doskonała na śniadanie lub deser. Przepis wg Pięciu Przemian.
Ikonki
 
polenta 
Składniki:
  • 2 szklanki wody (WODA)
  • ½ szklanki kaszki kukurydzianej (ZIEMIA)
  • 1 łyżeczka masła (ZIEMIA)
  • szczypta gałki muszkatołowej (METAL)
  • pół łyżeczki soku z cytryny (DRZEWO)
  •  
 Przygotowanie:
O – zagotuj wodę, następnie
Z – wsyp powoli ciągle mieszając kaszkę kukurydzianą. Gotuje pod przykryciem ok. 15 min, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodaj masło,
M – a po chwili gałkę muszkatołową.
W – dodaj łyżkę zimnej wody i
D – sok z cytryny.
Po chwili wyłącz ogień. Polentę można podawać z powidłami śliwkowo-gruszkowymi i posypać płatkami migdałowymi.
 
Smacznego!
 

 
Dominika Adamczyk – mama 5letniego Antosia i prawie 2-letniej Toli, uwielbia gotować, prowadzi Akademię Zdrowego Odżywiania TAO ZDROWIA, organizuje warsztaty zdrowego gotowania dla dorosłych i dzieci wg Pięciu Przemian oraz warsztaty i porady indywidualne w domu klienta. Opracowuje menu przedszkolne dla dzieci. Prowadzi firmę cateringową ZDROWE DZIECIAKI ze zdrowym jedzeniem dla przedszkoli, żłobków i szkół.
www.taozdrowia.pl, tel. 0-602 35 36 13
 
 
 
Opublikuj na:
  
Ziemia okrzemkowa 1 kg - Perma-Guard Cena brutto:
55.00 PLN

Sklep ze zdrową… żywnością - wszystko dla Twojego zdrowia.

Miody Manuka - informacje na ich temat.

Na temat ziola jakim jest czystek zapraszamy na blog o zdrowej żywności

Polecany strone na temat produktu jakim jest ziemia okrzemkowa